Wat vinden wij belangrijk?

Prinses Beatrix - Sjofar, Duidelijk de school voor je Leven. Altijd open, liefdevol en met kwaliteit!

Verantwoordelijkheid/Vrijheid in gebondenheid

Elke school heeft natuurlijk regels. Wij op Prinses Beatrix - Sjofar ook. Maar binnen deze regels krijgen wij veel ruimte om te ontdekken wie we zelf zijn en wat we kunnen. We noemen dat vrijheid in gebondenheid. Je krijgt vrijheid om zelf je taakwerk te kiezen en te maken op dat plekje dat jij het fijnst vindt, maar er zijn wel regels. Die regels zijn de ‘gebondenheid’. Ook leren we dat we verantwoordelijk zijn voor onze eigen keuzes. Elke keus die we maken, heeft namelijk een gevolg. Door zo te werken leren we dat we verantwoordelijk zijn voor ons eigen werk, en dat we al heel veel zelf kunnen.

Reflectie

We doen heel veel op een dag. Af en toe is het goed om ook eens rustig te kijken wat je allemaal hebt gedaan en hoe dat is gegaan. Dat noemen we "reflecteren". Het is alsof je jezelf in de spiegel ziet. Soms doen we dat alleen of met een maatje. Meestal doen we dat met elkaar en onze juf of meester.  En weet je, hij of zij vraagt ons ook wel eens of het beter of anders kan. En dat mag je dan op onze school gewoon zeggen. Ook onze juf of meester leert iedere dag nog iets bij. Dat is zo leuk, dat we met elkaar afspreken wat beter kan en dat we dat dan ook gaan proberen.

Effectiviteit en doelmatigheid

Net als op andere scholen, wordt er op Prinses Beatrix - Sjofar hard gewerkt. Door goed te kiezen en te plannen mogen wij tijdens het zelfstandig werken onze eigen tijd indelen. "En als je zelf kiest, is dat altijd een goede keuze", zeggen onze juffen en meesters altijd. Soms hebben we wel wat hulp nodig omdat we het moeilijk vinden om het belangrijkste eerst te doen, dan helpen de juffen en meesters ons. Samen met onze ouders, de juffen en meesters bespreken we aan het begin van het schooljaar waar we nog veel in moeten leren. Daarnaast hebben we met de kinderen kindgesprekken waarin gekeken wordt wat we nodig hebben om goede keuzes te maken en op welke manier.  Het is heel gaaf als het dan gelukt is!

Samenwerken

Samenwerken is op Prinses Beatrix - Sjofar een belangrijk woord. Wij vormen met leerkrachten, ouders en kinderen één team, waarin we veel van elkaar leren en goed naar elkaar luisteren. Daarbij is het belangrijk dat we de ander altijd de ruimte geven om te vertellen hoe hij of zij iets ziet. Soms is het ook nodig om elkaar te helpen. Iedereen heeft andere talenten. Door elkaar te helpen, leren we weer van elkaar. De dieren van het Land van Kben geven ons inzicht in hoe we het beste leren en ook hoe andere kinderen leren. Hierdoor kiezen we vaak iemand waarvan we weten dat we er goed mee samen kunnen werken.

Zelfstandigheid

Op onze school is elk kind uniek. We hebben allemaal een eigen manier waarop we het best leren. Onze juffen helpen ons daarbij. Ze willen graag dat wij onze eigen talenten zo goed mogelijk ontwikkelen. Daarom werken we veel zelfstandig en moeten we een probleem eerst proberen zelf op te lossen.

Als dat niet lukt, mogen we natuurlijk altijd hulp vragen aan onze juf of meester of nog beter, aan de kinderen in onze groep. Het is handig om zelf problemen te leren oplossen. Zo kunnen we dat ook als we later volwassen zijn.

Meer weten? We gaan graag met je in gesprek!

Vraag een gesprek met de directeur aan om te ontdekken of onze waarden en visie bij jullie en je kind passen.