Menu

Kinderopvang Bixo

PCBO Prinses Beatrix De Sjofar werkt samen met Bixo op het gebied kinderopvang.
Bixo biedt op onze school BSO en Peuteropvang aan.

Unieke samenwerking

De samenwerking tussen school en Bixo zorgt voor kwalitatief goede opvang voor kinderen van 2 jaar tot 12 jaar. De opvang vindt, ook in de vakanties, in onze school plaats. De samenwerking met Bixo zorgt voor een pedagogisch veilig en herkenbaar klimaat voor de kinderen. Regelmatig is er overleg tussen de directie en leerkrachten van school en Bixo waarbij we steeds centraal stellen wat ons bindt, namelijk jouw kind. Op die manier kunnen we samen met Bixo een doorgaande ontwikkelingslijn creëren. Daarnaast sluit Bixo aan op de schooltijden, vakanties en studiedagen van onze school en is Bixo het hele jaar open. Ook zijn er mogelijkheden tot flexibele opvang.

DSCF5572 highres

Peuteropvang

Bixo biedt ook (reguliere) Peuteropvang aan op onze school; kleinschalige opvang met vaste pedagogisch medewerkers voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Hierbij staan de kernwoorden: Samen, Spelen & Ontdekken centraal. Bixo zoekt voor de peuteropvang de samenwerking op met school door aan te sluiten op thema's en de mogelijkheid te bieden om te wennen in de kleuterklas. Zo zorgen we voor een goede en persoonlijke overdracht op het moment dat je peuter de overstap naar de basisschool maakt.

DSCF1391 highres

Naschoolse opvang

Bixo ziet BSO-tijd als niet schoolse-tijd, waarbij de kinderen écht vrij zijn en zelf mogen kiezen wat ze willen doen. De BSO moet voelen als een tweede (t)huis voor kinderen en de pedagogisch medewerkers zullen er alles aan doen om je kind(eren) dat thuisgevoel te geven.

Bixo

DSCF5527 highres

Eigen groepsruimte

Binnen de school heeft Bixo een eigen, vaste groepsruimte die volledig als uitdagende peuter en/of BSO ruimte wordt ingericht. Met diverse hoeken waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, knutselen, bouwen en in alle rust kunnen chillen in de chillhoek. Daarnaast maakt Bixo gebruik van de buitenruimte voor leuke sport- en spelactiviteiten en wordt het speellokaal in de school gebruikt voor spel, muziek en theater.

Eigen vestigingsmanager

Bij Bixo heeft iedere locatie een eigen vestigingsmanager (VM). De vestigingsmanager is je aanspreekpunt waar je zaken kunt regelen. Op onze vestiging is dat Lotte Bloemheuvel. Doordat zij zelf ook op de groep werkt, kent zij de kinderen en jou goed.

DSCF1361 highres 1

Openingstijden

BSO

Maandag 14.30 - 18.30 uur
Dinsdag 14.30 - 18.30 uur
Woensdag Gesloten
Donderdag 14.30 - 18.30 uur
Vrijdag 12.30 - 18.30 uur

Peuterspeelgroep

De peuterspeelgroep is op woensdag- en vrijdagmorgen actief. De dag start, net zoals de andere groepen op school om 8.30 uur. Om 12.30 uur kunnen de peuters opgehaald worden.