Menu

Onze school

Kindgericht onderwijs

PCBO Prinses Beatrix- Sjofar is een school die kindgericht onderwijs belangrijk vindt, open communiceert, liefdevol naar kinderen kijkt en de kwaliteit van het onderwijs monitort.  
We zijn een middelgrote school in het buurschap Wenum Wiesel. De kinderen die hier op school zitten komen uit meerdere postcodegebieden.  
Uiteraard uit Wenum Wiesel zelf, maar inmiddels weten ouders uit Kerschoten, Apeldoorn Noord, Zuidbroek en het Loo ons te vinden. We zijn blij met deze ontwikkeling.  
De school groeit en kinderen en ouders voelen zich gezien en gehoord bij ons op school.  


Als je bij ons op school zit, dan ervaar je het volgende: 

 •  de kinderen hebben de regie over hoe ze het werk verdelen en weten dat het werk gezien wordt
 • de kinderen denken mee over thema's, thema's sluiten aan bij de leefwereld en het lokaal wordt zoveel mogelijk aangekleed met voorwerpen, creatieve uitingen die met het thema te maken hebben
 • we doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen, leerkrachten zijn voorspelbaar
 • we zijn open naar elkaar en durven hulp te vragen, zowel kinderen als team
 • de kinderen leren elkaar te begrijpen en wij leren kinderen begrijpen door kindgesprekken te voeren. De driehoek ouder-kind- school wordt vormgegeven door educatief partnerschap en ouder-/kindgesprekken met de leerkracht

 • we hebben interesse in elkaar en ouders, kinderen en leerkracht zijn verbonden met elkaar, we proberen elkaar eerst te begrijpen voordat we zelf begrepen willen worden
 • iedereen mag zijn wie die is, we hebben respect voor elkaar
 • kwaliteit bij ons op school wordt geborgd door procedures af te spreken over het te geven onderwijs, ons daaraan te houden, in gemaakt werk hiaten te signaleren, te analyseren, daarop te handelen en te evalueren
 • we werken efficiënt in de klas en gebruiken de lestijd effectief
 • we geloven in mogelijkheden en kansen en dragen dit over op onze kinderen
 • we hebben hoge verwachtingen van kinderen en geven hen vertrouwen door samen de reis te maken die ze moeten doorlopen
 • de liefde voor God stralen we uit naar kinderen, ouders en naar elkaar
DSCF1443 highres

Samenwerken

Samenwerken vinden we heel belangrijk, maar dan wel op de goede manier. Ieder kind zijn inbreng en enthousiasme, onder andere door werkvormen die binnen coöperatief leren worden aangeboden.

Driehoek leerkracht, ouder en kind

De driehoek ‘leerkracht, ouder en kind’ zorgt ervoor dat we samen bouwen aan de ontwikkeling van het kind.

DSCF1466 highres

Twee Sjofar Scholen bij PCBO

PCBO Prinses Beatrix-Sjofar is een Sjofar school. De school staat voor de christelijke identiteit en geeft hier ook uiting aan. We nemen de tijd voor de Bijbelverhalen, die we lezen uit verschillende kinderbijbels. Daarnaast zingen we christelijke liedjes die gedurende twee weken passen bij het thema van de verhalen. We zingen samen in de hal de liedjes die we geoefend hebben. Soms met de hele school, andere keren is er een onderbouw "sing in" en een bovenbouw "sing in". Ouders zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. 

DSCF1166 highres

Cultuurmenu

Het Cultuurmenu wordt voor het tiende jaar gerealiseerd. De leerlingen krijgen jaarlijks een culturele activiteit en komen gedurende hun basisschoolperiode met alle disciplines van kunst en erfgoed in aanraking. Markant coördineert het Cultuurmenu en verzorgt samen met diverse Apeldoornse cultuurinstellingen ook de uitvoering.

Coda

Coda Apeldoorn (bibliotheek) zorgt ervoor dat we boeken kunnen lezen; iedere groep heeft een biebpas en we mogen 35 boeken per periode lenen. Coda komt met de boekenbus op donderdag van 13.45 uur tot 14.30 uur voor onze school. Ook geeft CODA een impuls aan ons leesonderwijs door o.a. excursies te organiseren voor onze kinderen naar de bibliotheek.

Kom sfeerproeven

Een school voor je kind kies je niet zomaar. Natuurlijk wil je graag komen kijken, rondlopen en sfeerproeven. Dat kan. Twee keer per jaar doen wij mee aan de open dag van -bijna- alle basisscholen Apeldoorn. Maar ook op andere momenten ben je natuurlijk van harte welkom bij ons langs te komen. Neem gewoon even contact op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding. Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.