Kinderopvang

Opvangmogelijkheden bij kinderopvang Prinses Beatrix

Prinses Beatrix - Sjofar werkt samen met Bixop het gebiedvan kinderopvang. Bixbiedt op onze school BSO en Peuteropvang aan. 

 

Unieke samenwerking 

De samenwerking tussen school en Bixo zorgt voor kwalitatief goede opvang voor kinderen van 2 jaar tot 12 jaar. De opvang vindt, ook in de vakanties, in onze school plaats. De samenwerking met Bixo zorgt voor een pedagogisch veilig en herkenbaar klimaat voor de kinderen. Regelmatig is er overleg tussen de directie en leerkrachten van school en Bixo waarbij we steeds centraal stellen wat ons bindt, namelijk uw kind. Op die manier kunnen we samen met Bixo een doorgaande ontwikkelingslijn creëren. Daarnaast sluit Bixo aan op de schooltijden, vakanties en studiedagen van onze school en is Bixo het hele jaar open. Ook zijn er mogelijkheden tot flexibele opvang. 

Eigen vestigingsmanager 

Bij Bixo heeft iedere locatie een eigen vestigingsmanager (VM). De vestigingsmanager is uw aanspreekpunt waar u zaken kunt regelen. Op onze vestiging is dat Liselotte Melissant, zij was al werkzaam als leidster op de peuterspeelgroep. Doordat zij zelf ook op de groep werkt, kent zij de kinderen en u goed.   

Eigen groepsruimte 

Binnen de school heeft Bixo een eigen, vaste groepsruimte die volledig als uitdagende peuter en/of VSO/BSO ruimte wordt ingericht. Met diverse hoeken waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, knutselen, bouwen en in alle rust kunnen chillen in de chillhoek. Daarnaast maakt Bixo gebruik van de buitenruimte voor leuke sport- en spelactiviteiten en wordt het speellokaal in de school gebruikt voor spel, muziek en theater. 

Naschoolse opvang.  

Bixo ziet BSO-tijd als niet schoolse-tijd, waarbij de kinderen écht vrij zijn en zelf mogen kiezen wat ze willen doen. De BSO moet voelen als een tweede (t)huis voor kinderen en de pedagogisch medewerkers zullen er alles aan doen om uw kind(eren) dat thuisgevoel te geven. 

Ontspanning, rust en gezelligheid staat centraal: een kopje thee drinken en een spelletje spelen, soms aansluiten bij het thema van school. 

Peuteropvang 

Bixobiedt ook (reguliere) Peuteropvang aan op onze school; kleinschalige opvang met vaste pedagogisch medewerkers voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Hierbij staan de kernwoorden: Samen, Spelen & Ontdekken centraal. Bixozoekt voor de peuteropvang de samenwerking op met school door aan te sluiten op thema'sende mogelijkheid te bieden om te wennen in de kleuterklas. Zo zorgenwe voor een goede en persoonlijke overdracht op het moment dat uw peuter de overstap naar de basisschool maakt. 

Meer weten over Bixo 

Neem eens een kijkje op de website: bixo.nl. Of maak een afspraak om langs te komen om de sfeer te proeven en kennis te maken! 

Openingstijden

De openingstijden van de BSO zijn:

Maandag 14.30 – 18.30 uur
Dinsdag 14.30 - 18.30 uur
Donderdag 14.30 – 18.30 uur
Vrijdag 12.30 - 18.30u

 

Peuterspeelgroep

Peuterspeelgroep en BSO Sjofar Prinses Beatrix

De peuterspeelgroep is op woensdag-, donderdag- en vrijdagmorgen actief.

De dag start, net zoals de andere groepen op school, om 8.30 uur.

Om 12.30 uur kunnen de peuters opgehaald worden.